Tubagus Arief Z-Surosowan art doc

tupani

protest_Shqiptarët e diasporës do të protestojnë sot në Bruksel me moton “Të bashkuar me Luginën e Preshevës”.

Protesta para institucioneve kryesore ndërkombëtare pritet të ngrejë zërin e diskriminimit dhe represionit serb në tre komunat e banuar me shqiptarë Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, si dhe do të dënohet akti i heqjes së dhunshme të lapidarit të UÇPMB-së në Preshevë, kërkesa për heqjen e lapidarit të xhandarmerisë serbe në Lluçan si dhe aktet e vandalizmave ndaj varrezave shqiptare në fshatrat e Bujanocit.

“Ne me këtë protestë do t`ia bëjmë me dije gjithë Evropës dhe botës se shqiptarët në ato troje, po përjetojnë ditë të rënda, duke iu mohuar çdo e drejtë dhe duke dënuar me notën më të madhe protestuese kundër klikës së kryekriminelit Millosheviç- Daqiç-Nikoliç, që me një ushtri të madhe, vodhën Lapidarin e dëshmorëve të UÇPMB-së, në mes të Preshevës, në mes të tokës shqiptare, por ajo tokë, ishte dhe…

View original post 78 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: